Vračila in reklamacije

Kot potrošnik imate pravico, da nam v roku 14 dni od prejetja blaga sporočite, da odstopate od pogodbe, brez da bi vam bilo pri tem treba navesti razlog za odstop. Rok začne teči en dan po datumu prejema naročenega artikla. Edini strošek, ki vas bremeni v zvezi z odstopom od pogodbe je strošek poštnine nazaj do nas, ki je odvisen od dostavne službe. Blago je potrebno vrniti najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe.

Če izdelek poškodovan, gre za reklamacijo in navedeni pogoji ne veljajo. Za več informacij obiščite stran o reklamacijah.

Pogosta vprašanja:
1. Na naš elektronski naslov info@lepila.com nam sporočite vaš odstop od pogodbe ter navedete številko vašega naročila, izdelke, ki jih želite vrniti, in podatke za nakazilo kupnine (ime in priimek, naslov, številko transakcijskega računa).

2. V roku 30 dni po oddanem sporočilu o odstopu od pogodbe artikle pošljete po pošti na naslov Fiskal d.o.o., Cesta v hrib 7, 1000 Ljubljana. Prejeti artikli morajo biti nepoškodovani, nerabljeni in v nespremenjeni količini. Ker je embalaža sestavni del artikla, jo je prav tako treba priložiti, in sicer takšno, kot je bila v prvotnem stanju ob prejetju artikla, torej nepoškodovano in v nespremenjeni količini. Izdelek morate pred predajo prevozniku ustrezno zaščititi pred poškodbami. Vrnjenim izdelkom priložite tudi kopijo računa.

3. Najkasneje v roku 14 dni po prejemu izdelkov bomo le-te pregledali in nakazali kupnino na vaš transakcijski račun. O tem boste obveščeni na elektronski naslov, ki ste ga navedli ob naročilu.
Vrnjene artikle bomo pregledali in vam nakazali kupnino v roku 14 dni od trenutka, ko jih prejmemo nazaj.
V vsakem primeru dobite vrnjen znesek, ki ste ga plačali. V kolikor ste uporabili kodo za popust, bo ta povrnjena na stanje pred nakupom in lahko jo boste uporabili ponovno. Enako velja za darilni bon.
Ne, razloga vam ni potrebno navesti, bomo pa veseli povratne informacije zaradi izboljšanja kvalitete izdelkov in samega nakupa.
- če ste pravna oseba ali fizična oseba z dejavnostjo (s.p.)

- če gre za izdelek, prilagojen vašim potrebam (npr. razrez po meri)

- če je izdelek že rabljen

- če preteče rok 14 dni
Da, artikel morate vrniti v originalni embalaži.

V kolikor ste prejeli poškodovano pošiljko in artikel ali pošiljko, ki kaže znake odprtja in ji manjka vsebina, lahko vložite postopek odškodnine.

Škodo morate čimprej ali najkasneje v roku 7 koledarskih dni sporočiti na naslov info@lepila.com in pri tem priložiti fotografijo poškodovanega izdelka, fotografijo embalaže, fotografijo GLS nalepke in opis poškodbe.

Opozorilo: poškodbe, ki je nastala pri transportu, ni mogoče uveljavljati brez originalne embalaže (vključno s transportno embalažo)!

V kolikor ste prejeli napačen izdelek ali izdelek, ki ga niste naročili, nam to čimprej sporočite na info@lepila.com pomagali vam bomo v najkrajšem možnem času.

V kolikor artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo, lahko uveljavite stvarno napako.

Primeri stvarnih napak:

  • strjeno lepilo
  • manjkajoč ročaj valjčka
  • zamašena razpršilna šoba lepila v spreju

 

 

Primernost izdelka se ugotavlja s primerjavo brezhibnega izdelka enake vrste ter izjavami dobavitelja/proizvajalca v tehničnih listih in na embalažo artikla.

Uveljavitev stvarne napake nam čimprej sporočite na info@lepila.com in potrudili se bomo, da težave čimprej odpravimo.

X