Splošni pogoji

Splošni pogoji poslovanja so stalno dostopni na tej spletni strani in sestavljeni v skladu z veljavno slovensko in evropsko zakonodajo.

V splošnih pogojih poslovanja so določeni pogoji nakupa in prodaje izdelkov v spletni trgovini Lepila.com, s katero upravlja:

Fiskal d.o.o. Ljubljana
Cesta v hrib 7
1210 Ljubljana-Šentvid
ID za DDV: SI24035572
Matična številka: 5775710000
vpisan pri Okrožnem sodišču v Ljubljani, Št.reg.vpisa 12368800
višina osnovnega kapitala: 8.763,01 EUR
poslovni račun: SI56 6100 0002 3237 861, odprt pri DH d.d.

(v nadaljevanju “ponudnik”).

Spletna trgovina Lepila.com omogoča nakup lepil, tesnil, lepilnih trakov, pripomočkov za lepljenje in ostalih povezanih izdelkov. Ponudnik obiskovalca spletne trgovine Lepila.com izrecno opozarja na splošne pogoje in zahteva, da se z njimi seznani in strinja, preden opravi nakup.

Ponudnik si pridržuje pravico, da kadar koli in brez predhodnega obvestila spremeni splošne pogoje. Spremembe začnejo veljati z dnem njihove objave.

Ponudnik je za namene prometa s nevarnimi kemikalijami pridobil dovoljenje Urada za kemikalije RS pod številko 3831-19.

V teh splošnih pogojih in na spletni strani http://lepila.com se uporabljajo sledeče definicije:

- Spletna trgovina je spletna stran https://lepila.com, njene podstrani in poddomene.
- Ponudnik je podjetje Fiskal d.o.o. Ljubljana z naslovom Cesta v hrib 7, 1210 Ljubljana-Šentvid.
- Uporabnik spletne trgovine je oseba, ki obišče spletno trgovino.
- Kupec v spletni trgovini je uporabnik, ki opravi nakup prek postopka registracije ali brez nje. Kupec je lahko fizična ali pravna oseba.
- Naročilo ali nakup so vsi izdelki, ki jih je kupec naročil v spletni trgovini.
V spletni trgovini je mogoče naročiti izdelke v slovenskem jeziku, dostava poteka na območju Republike Slovenije. Naročilo lahko izvede fizična ali pravna oseba. Če nakup opravi pravna oseba, je treba izpolniti dodatna podatkovna polja za identifikacijo pravne osebe in njene odgovorne osebe.

Uporabnik lahko izdelke doda na nakupovalni seznam z gumbom "Dodaj v košarico". Na strani "Košarica" lahko spremeni količine izdelkov, jih odstrani ali pa unovči kupon za popust. Na strani "Blagajna" lahko kupec določi naslov za dostavo in izdajo računa, opravi končen pregled naročila in izbere način plačila. Naročilo postane veljavno, ko ga kupec odda s klikom na gumb "Oddaj naročilo". V primeru izbira PayPal plačila je kupec preusmerjen na PayPal spletno stran, po uspešnem plačilu pa nazaj na spletno trgovino. Takoj zatem prejme e-mail ponudnika o uspešni oddaji naročila. To obvestilo ni potrdilo, da je izdelek na zalogi ali da se je odprema začela.

V primeru plačila s plačilno kartico ali po povzetju bo naročilo potrjeno in odpremljeno najkasneje v 5 delovnih dneh po oddaji naročila in sicer z novim e-mailom o odpremi naročila. Če naročenega izdelka ni na zalogi ali naročila ni mogoče izvesti zaradi drugih razlogov, bo kupec o tem obveščen po elektronski pošti.

V primeru plačila po predračunu bo kupec predračun prejel v potrditvenem e-mailu takoj po oddanem naročilu. Izdelki bodo odpremljeni v roku 5 delovnih dni od trenutka, ko ponudnik prejme plačilo na svoj transakcijski račun. Če v času veljavnosti predračuna kupec naročila ne plača, predračun zapade, naročilo pa je preklicano.

Dobavni rok izdelkov, ki so prilagojeni želji kupca (npr. razrez po meri) je daljši kot pri ostalih izdelkih in je naveden na strani posameznega izdelka.

Izjemoma lahko pride do podaljšanja dobavnega roka izdelkov, o čemer bo ponudnik obvestil kupca po elektronski pošti. Ponudnik v nobenem primeru ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi nastala zaradi podaljšanja dobavnega roka, niti ne priznava dodatnih popustov ali odškodnin zaradi podaljšanja dobavnega roka izdelka.

Ponudnik si pridržuje pravico, da naročilo zavrne.

Ponudnik pred obdelavo naročila preveri podatke kupca za očitne napake (npr. napačna poštna številka), vendar za posledice napačno vnešenih podatkov s strani kupca ne odgovarja. Dolžnost kupca je, da pred oddajo naročila preveri točnost vnešenih podatkov.
Vse cene, navedene ob izdelkih, so v evrih (EUR) in vključujejo 22 % DDV, ne zajemajo pa stroškov dostave. Pri nakupu veljajo cene in popusti v trenutku oddaje naročila.

Popusti se v spletni trgovini uveljavljajo v obliki promocijskih kod, ki jih kupec lahko vnese na strani "Košarica".

Izdelki, ki so označeni z oznako "Akcija!" imajo navedene akcijske cene in prečrtane redne cene. Akcijske cene, veljavne ob nakupu, se ob oddaji naročila samodejno upoštevajo in jih ni treba posebej uveljavljati. Če se akcijska cena ali popust zaradi kakršnega koli razloga ob končnem obračunu v sistemu ne upošteva, mora kupec ponudnika o tem obvestiti pred plačilom in zahtevati odpravo napake v ceni. Če kupec poravna znesek, ki je bil obračunan brez določenega popusta ali akcijske cene, se šteje, da je sprejel ceno iz obračuna in pri ponudniku ne more uveljavljati naknadnega ugovora. Ponudnik se lahko kljub temu po lastni presoji odloči, da kupcu povrne razliko v ceni ali mu izda dobropis za prihodnje nakupe v spletni trgovini.

Ponudnik lahko dnevno spreminja cene izdelkov v spletni trgovini brez predhodnega obvestila.
V spletni trgovini so na voljo sledeče možnosti plačila:

- plačilo po povzetju - kupec plača kupnino kurirju ob prevzemu blaga
- plačilo s plačilnimi karticami - po oddaji naročila je kupec preusmerjen na plačilni sistem PayPal
- plačilo po predračunu - predračun je po oddaji naročila poslan na e-naslov kupca.
- odloženo plačilo - na voljo je samo rednim strankam in po dogovoru
Ponudnik za opravljen nakup izda račun, ki ga kupec prejme v fizični obliki v pošiljki, skupaj z naročenimi izdelki.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasnejših ugovorov glede pravilnosti izdanih računov v povezavi s podatki kupca ne upoštevamo.

Vklopi razum, zahtevaj račun
Dostavo naročenih izdelkov izvaja pogodbeni partner GLS. Cenik dostave na območju Republike Slovenije je sledeč:

Vrednost nakupa do vključno 20 €: 3,5 €
Vrednost nakupa od 20 € do vključno 50 €: 2,3 €
Vrednost nakupa več kot 50 €: brezplačno

Vse navedene cene vključujejo 22% DDV.
V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ima kupec pri nakupu izdelkov v spletni trgovini pravico v 14 dnevih od prejema izdelkov odstopiti od pogodbe, brez da bi mu bilo potrebno navesti razlog za odstop. Odstop od pogodbe kupec sporoči na elektronski naslov info@lepila.com in navede številko naročila, izdelke, ki jih želi vrniti, in podatke za nakazilo kupnine (ime in priimek, naslov in številko transakcijskega računa).

Kupec mora najkasneje 30 dni po datumu odstopa od pogodbe izdelke poslati po pošti na naslov Fiskal d.o.o. Ljubljana, Cesta v hrib 7, 1000 Ljubljana, pri čemer transportni stroški vračila bremenijo kupca. Ponudnik najkasneje 14 dni po prejemu vrnjenih izdelkov le-te pregleda in kupcu kupnino nakaže na transakcijski račun. Ponudnik o nakazilu kupnine obvesti kupca na elektronski naslov, ki ga je le-ta navedel ob naročilu. Prejeti artikli in pripadajoča embalaža morajo biti nepoškodovani, nerabljeni in v nespremenjeni količini. V primeru, da ponudnik po pregledu ugotovi, da so izdelki poškodovani ali uporabljeni in zato ne ustrezajo pogojem za vračilo kupnine, o tem obvesti kupca na elektronski naslov.

Odstop od pogodbe je možen samo za fizične osebe.
Kupec lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti ponudnika v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Kupec mora v obvestilu o napaki natančno opisati napako in prodajalcu omogočiti, da izdelek pregleda.

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo po preteku 6 mesecev od trenutka, ko kupec prejme blago.

Kupec, ki je pravilno obvestil ponudnika o napaki, ima pravico od ponudnika zahtevati, da:

- odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
- blago z napako zamenja z novim brezhibnim ali
- vrne plačani znesek.

Napaka je stvarna, kadar:

- artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet
- artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
- artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
- je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju izjav proizvajalca. V primeru prodaje blaga pravnim osebam ponudnik ne odgovarja za stvarne napake blaga.
V primeru, da je prejeti izdelek poškodovan ali delno manjkajoč ter je poškovana tudi transportna embalaža, lahko kupec uveljavlja poškodbo pri transportu. O tem mora kupec obvestiti ponudnika čimprej oziroma najkasneje v roku 7 koledarskih dni po prejemu pošiljke.

Za uveljavljanje poškodovane pošiljke mora kupec shraniti tudi vso pripadajočo embalažo, vključno z zunanjo, transportno embalažo. Brez zunanje embalaže uveljavljanje poškodovane pošiljke ni mogoče.
Tehnični podatki in specifikacije izdelkov v spletni trgovini so zagotovljeni s strani proizvajalcev in so pridobljeni v nadzorovanem testnem okolju v laboratorijih. Dejanske specifikacije in obnašanje izdelkov se lahko razlikujejo, zato ponudnik kupcu vedno priporoča predhoden preizkus delovanja izdelka. Ponudnik ne odgovarja za odstopanja dejanskih specifikacij izdelka od navedenih.

Varnostna opozorila so za vsak izdelek navedena na strani posameznega izdelka v zavihku “Opozorila”. Poleg tega lahko kupec pridobi varnostni list izdelka na zahtevo preko elektronskega naslova info@lepila.com. Dolžnost kupca je, da upošteva varnostna opozorila in uporablja ustrezno zaščitno opremo. Ponudnik ne odgovorja za škodo in poškodbe, ki izhajajo iz neupoštevanja varnostnih opozoril.
Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Za varne avtorizacije in transakcije s kreditnimi karticami skrbi plačilni sistem PayPal. Podatki o karticah se ne posredujejo ponudniku niti se ne shranjujejo na strežniku ponudnika.

Spletna trgovina uporablja SSL šifrirano povezavo ter tako zagotavlja varen pretok zaupnih informacij med kupcem in ponudnikom.

Za varnost je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za primerno geslo svojega uporabniškega računa in ga skrbno hrani ter za ustrezno protivirusno zaščito svojega računalnika.
Vse informacije o obdelavi osebnih podatkov lahko uporabnik najde na strani Varnost in zasebnost.
S soglasjem k hrambi, obdelavi in posredovanju osebnih podatkov, s sodelovanjem v nagradnih igrah, naročilu na e-novice ali opravljanju spletnih nakupov, kupec oz. uporabnik dovoljuje ponudniku obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov, skladno z aktualnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov oz. Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (EUR-Lex, 2016/679). S podanim soglasjem se dovoljuje ponudniku, da kot upravljavec zbirke osebnih podatkov obdeluje zbrane osebne podatke za namene vzorčenja, anketiranja in statistične obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe storitev, prilagajanje ponudbe in segmentacije, za raziskave trga, obveščanje o ponudbi, novostih in ugodnostih, za pošiljanje e-novic in drugega lastnega oglasnega gradiva.

Navedene podatke lahko ponudnik obdeluje za lastne potrebe do preklica privolitve z zahtevo za odstranitev osebnih podatkov iz baze, sicer pa le toliko časa, kolikor je nujno potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili podatki zbrani ali do odjave naročnika na e-novice, oziroma dokler ponudnik ne preneha s svojo dejavnostjo na trgu. V času upravljanja osebnih podatkov ima uporabnik oz. kupec na zahtevo možnost vpogleda in ažuriranja svojih podatkov v bazi podatkov.
Običajno med potrošniškimi spori, ki se rešujejo pred sodiščem, ni sorazmernosti med ekonomsko vrednostjo zahtevka ter časom in stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora. Zaradi tega si po najboljših močeh prizadevamo za sporazumno in učinkovito reševanje sporov.

V skladu z zakonskimi normativi Fiskal d.o.o. Ljubljana ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

V primeru potrošniških sporov predlagamo uporabo spletne platforme Evropske komisije za izvensodno reševanje potrošniških sporov.

Na podlagi Uredbe EU št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2006/2004 in Direktive 2009/22/ES objavljamo elektronsko povezavo do platforme za spletno reševanje potrošniških sporov: http://ec.europa.eu/consumers/odr.

Splošni pogoji veljajo od 1.1.2020 naprej.

X